producerat av xponent

Good ol’ Sailor

Good ol’ Sailor är ett anrikt, galateaägt varumärke för både traditionell, naturren och nyskapande vodka liksom gin och blanddrycker. Förutom en högst välsmakande snaps eller gin tillför Good ol’ Sailor två viktiga dimensioner: ett ekologiskt tänkande även inom spritprodukter och konsten att formge vodka i lekfull och samtida design, i en konservativ produktnisch!

I juli 2012 gjorde Good ol’ Sailor Vodka stor succé genom tilldelandet av silvermedalj i International Wine & Spirits Competition, världens viktigaste och största tävling i sitt slag. Silvermedalj var dessutom det högsta betyget som utdelades i klassen.

Sedan 2014 har Sailors serie av blanddrycker tillkommit, som med pigga och eleganta smaker knyter an till barsäsongen.

Vårt urval

Vodka
Good ol’ Sailor Vodka

Gin
Good ol’ Sailor Gin

Blanddrycker
Sailor Christmas Ginger & Clove | Sailor Dark Rasperry | Sailor Frost Apple & Cinnamon | Sailor Sour Lemon

Mer om produkterna

Good ol’ Sailor tillverkas i ett modernt och hantverksmässigt destilleri vid Vättern. Här kan man erbjuda vad vi önskade: en topputrustad anläggning med ett flexibelt utrymme för kreativitet och personligt samarbete, och inte minst ekologiska råvaror och det fantastiska vattnet från Sveriges djupaste insjö.

I linje med det ekologiska innehållet valde vi för Good ol’ Sailors vodka- och ginfamilj att använda något så ovanligt som PET-flaska, en ur miljösynpunkt överlägsen förpackning. PET-förpackningar innebär en kraftigt reducerad miljöpåverkan jämfört med glasflaskor då upp till 58 procent mindre energi används i tillverkningen och upp till 77 procent mindre växthusgaser genereras i hanteringen.

Att gestalta det traditionella temat med vodka och sjömansmyten, och för att ge nytt liv åt den välbekanta metaforen liksom namnet Sailor, överlät vi till två unga kvinnliga illustratörer, framgångsrika inom bland annat tatuering och modeillustration. Tatueringskonstnären Aniela har gjort den slagkraftiga och mycket omskrivna designen för Good ol’ Sailor Vodka.


Share This
Galatea Spirits AB