producerat av xponent

Good ol’ Sailor

Good ol’ Sailor är ett anrikt, galateaägt varumärke för både traditionell, naturren och nyskapande vodka liksom gin. Förutom en högst välsmakande snaps eller gin tillför Good ol’ Sailor två viktiga dimensioner: ett ekologiskt tänkande även inom spritprodukter och konsten att formge vodka med lekfullt vacker illustration – dessutom kvinnligt och samtida i en nog så mansdominerad och konservativ produktnisch!

I juli 2012 gjorde Good ol’ Sailor Vodka stor succé genom tilldelandet av silvermedalj i International Wine & Spirits Competition, världens viktigaste och största tävling i sitt slag. Silvermedalj var dessutom det högsta betyget som utdelades i klassen.

Vårt urval

Good ol’ Sailor Vodka | Good ol’ Sailor Jawa | Good ol’ Sailor Jungle | Good ol’ Sailor Gin | Sailor Dark Rasperry | Sailor Sour Lemon

Mer om produkterna

Good ol’ Sailor tillverkas i ett modernt och hantverksmässigt destilleri vid Vättern. Här kan man erbjuda vad vi önskade: en topputrustad anläggning med ett flexibelt utrymme för kreativitet och personligt samarbete, och inte minst ekologiska råvaror och det fantastiska vattnet från Sveriges djupaste insjö.

I linje med det ekologiska innehållet valde vi för Good ol’ Sailors vodka- och ginfamilj att använda något så ovanligt som PET-flaska, en ur miljösynpunkt överlägsen förpackning. PET-förpackningar innebär en kraftigt reducerad miljöpåverkan jämfört med glasflaskor då upp till 58 procent mindre energi används i tillverkningen och upp till 77 procent mindre växthusgaser genereras i hanteringen.

Att gestalta det traditionella temat med vodka och sjömansmyten, och för att ge nytt liv åt den välbekanta metaforen liksom namnet Sailor, överlät vi till två unga kvinnliga illustratörer, framgångsrika inom bland annat tatuering och modeillustration. Tatueringskonstnären Aniela har gjort den slagkraftiga och mycket omskrivna designen för Good ol’ Sailor Vodka, medan illustratören Lindalovisa har skapat det lika populära uttrycket hos Good ol’ Sailor Jawa och Good ol’ Sailor Jungle.


Galatea Spirits AB
Den här webbplatsen innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du måste därför vara 20 år fyllda för att besöka galatea.se
 
This website contains information on alcoholic beverages. You must be over 20 years old to enter.