producerat av xponent

Caffrey’s

Thomas Caffrey’s Brewing Company i Belfast grundades 1897, men i familjeleden hade det bryggts öl sedan 1700-talet. Det första bryggeriet startades 17 år efter Guinness, och bara några hundra yards bort. Caffrey’s var ett framgångsrikt öl i Dublin redan under 1800-talet. Thomas son Nicholas tog över verksamheten på 1920-talet men efter honom fanns inga arvingar och varumärket köptes upp av Ulster Brewing.

1994 återintroducerades bryggeriet och Thomas Caffrey’s Irish Ale med stor succé. Man skapade ett öl som smakar ale, men är mjukt som en stout. Kombinationen blev en lyckträff och är numera riktmärket för typen Smooth Irish Ale. Ett framgångstrick är att använda en kvävgaspatron i botten på burken som skapar små bubblor vid öppnandet vilket ger än krämig struktur på ölet. Och apropå burk. Det sägs att Caffrey’s är den första alen som tappades på burk.

Caffrey’s dricks framför allt på Irland, i Storbritannien och Kanada, men har även fått en stor publik i Sverige tack vare sin fylliga, maltiga och krämiga karaktär utan att vara för mäktig eller alkoholstark.

Vårt urval

Caffrey’s Irish Ale


Galatea Spirits AB
Den här webbplatsen innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du måste därför vara 20 år fyllda för att besöka galatea.se
 
This website contains information on alcoholic beverages. You must be over 20 years old to enter.