producerat av xponent

  St Peter’s

  Engelska St Peter’s Brewery är baserat nära Bungay i Suffolk och grundades år 1995. Det är inrymt i ett vackert komplex av traditionella gamla lantbruksbyggnader i anslutning till St Peter’s Hall.

  Bryggeriets läge är idealiskt på grund av den goda vattenkvalitén från en egen djupborrad brunn. Man har en ekologisk profil och använder lokalt mältat korn tillsammans med humle från Kent till produktionen av en rad klassiska engelska cask-conditioned ale. Dessutom brygger man ett flertal fantastiska flasköl.

  St Peter’s utgår i sina recept från traditionella öl som till exempel bitter och mild, men brygger även några mer ovanliga sorter såsom honungsporter och fruktöl. Man återskapar vad som var vanligt fram till 1800-talet, att smaksätta med frukt och honung i öl, och skapar bland annat speciella säsongsbrygder.

  Grundaren John Murphy hade från starten en gedigen erfarenhet av varumärkesstrategi i flera olika branscher. Han ville bygga ett starkt internationellt varumärke baserat på engelsk bryggartradition, med höga kvalitetskrav, nytänkande, brett utbud och snygg, enkel design. Den speciella flaskan är en kopia av en flaska som tillverkades för ett värdshus utanför Philadelphia i slutet av 1700-talet.

  Vårt urval

  Cream Stout | G-Free | India Pale Ale | Old Style Porter | Organic Ale | Winter Ale

  nyhetsbrevs-popup-header

  GALATEAS NYHETSBREV

  Med vårt nyhetsbrev får du information om nya produkter, berättelser om människor i vår bransch och tips om mat, kurser och bryggeribesök. Gör som hundratals andra redan gjort, prenumerera...

  Du kan när som helst pausa eller avbryta din prenumeration.

  You have Successfully Subscribed!

  Share This
  Galatea Spirits AB