producerat av xponent

Panil Barriquée Sour

Ekfatslagrade Panil Barriquée Sour är ett av de mest framgångsrika ölen från Birrificio Torrechiara, beläget i trakten av Parma. Det är en oud bruin-inspirerad sort jäst med spumante vinjäst. Ölet jäses tre gånger i sammanlagt fem månader, först på ståltank, sedan på ekfat från Cognac och Bordeaux och sist på flaska.

I denna Sour-utgåva av Panil Barriquée har man använt speciella ekfat som tillför mjölksyrekultur för extra syra. Ölet utsågs av RateBeer.com till 2006 års bästa i kategorin sura eller rökiga öl.

Doft och smak

Stor syrlig doft med vedtoner. Robust, maltig och torr smak med komplex, vinös syrlighet och inslag av trä. Lång kvardröjade och sötsur smak.

PRODUCENT Birrificio Torrechiara | LAND Italien | STIL Spontanjäst öl > Oud bruin | FÄRG Mörkt rödbrun | RÅVAROR Kornmalt, humle och delvist spontanjäst och spumante vinjäst | SÄSONG Tillfälligt sortiment | ALKOHOLHALT 8,0 % | ARTIKELNR 39431-01, fl 75 cl

Serveringstips

Serveras vid 7-10 °. Passar extra bra till gräddstuvade kötträtter.


Share This
Galatea Spirits AB