producerat av xponent

  Maredsous

  L’Abbaye de Maredsous är ett benediktinerkloster i Namur i södra Belgien. Klostret grundades 1878 av benediktinermunkar från Bayern. Det har, liksom flera andra kloster i Belgien, givit ett bryggeri rätten att brygga öl med klostrets namn. I gengäld går en del av intäkterna tillbaka till klostrets verksamhet. Duvel-Moortgat-bryggeriet, som också brygger Duvel, fick denna rätt av Maredsous 1963.

  Dessa klosteröl är oftast lite starkare, överjästa öl. De är opastöriserade och vid buteljeringen tillsätter man lite ojäst vört och jäst så att det fortsätter att efterjäsa långsamt i flaskan. Ölet är alltså naturligt lite grumligt. Bryggeriet lagrar ölet i cirka sex månader innan det släpps på marknaden och det fortsätter att utvecklas i flaskan.

  Det bryggs tre varianter av Maredsous: Blond, Bruin och Tripel. Alla tre ölen är kryddade med Saaz (Žatec) och Goldings aromahumle.

  Vårt urval

  Maredsous 6 Blond | Maredsous 8 Bruin | Maredsous 10 Tripel

  maredsousbieres.be

  nyhetsbrevs-popup-header

  GALATEAS NYHETSBREV

  Med vårt nyhetsbrev får du information om nya produkter, berättelser om människor i vår bransch och tips om mat, kurser och bryggeribesök. Gör som hundratals andra redan gjort, prenumerera...

  Du kan när som helst pausa eller avbryta din prenumeration.

  You have Successfully Subscribed!

  Share This
  Galatea Spirits AB