producerat av xponent

  Köstritzer

  Köstritzer Schwarzbierbrauerei ligger i Bad Köstritz, nära Gera i Thüringen. Det är ett av Tysklands äldsta schwarzbierbryggerier med anor från 1500-talet, och är idag dessutom det i särklass största bryggeriet av den svarta lagerölsstilen. Det är också här ifrån östra Tyskland som ölstilen härstammar.

  Köstritzer har en spännande historia med en storhetstid på 1800-talet, som delvis fortsatte på 1900-talet. Efter andra världskriget kom Bad Köstritz att tillhöra DDR och ölet blev mycket populärt i hela Östeuropa, men det gick även på export till Västtyskland, där det länge fortsatte att vara det mest kända schwarzbierölet.

  Efter revolutionen 1989 köptes bryggeriet av Bitburger-gruppen och en modernisering och expansion har säkrat Köstritzer Schwarzbiers ställning som det mest traditionsrika och omtyckta i sitt slag.

  Produktbeskrivning

  Köstritzer Schwarzbier

  nyhetsbrevs-popup-header

  GALATEAS NYHETSBREV

  Med vårt nyhetsbrev får du information om nya produkter, berättelser om människor i vår bransch och tips om mat, kurser och bryggeribesök. Gör som hundratals andra redan gjort, prenumerera...

  Du kan när som helst pausa eller avbryta din prenumeration.

  You have Successfully Subscribed!

  Share This
  Galatea Spirits AB