producerat av xponent

Köstritzer

Köstritzer Schwarzbierbrauerei ligger i Bad Köstritz, nära Gera i Thüringen. Det är ett av Tysklands äldsta schwarzbierbryggerier med anor från 1500-talet, och är idag dessutom det i särklass största bryggeriet av den svarta lagerölsstilen. Det är också här ifrån östra Tyskland som ölstilen härstammar.

Köstritzer har en spännande historia med en storhetstid på 1800-talet, som delvis fortsatte på 1900-talet. Efter andra världskriget kom Bad Köstritz att tillhöra DDR och ölet blev mycket populärt i hela Östeuropa, men det gick även på export till Västtyskland, där det länge fortsatte att vara det mest kända schwarzbierölet.

Efter revolutionen 1989 köptes bryggeriet av Bitburger-gruppen och en modernisering och expansion har säkrat Köstritzer Schwarzbiers ställning som det mest traditionsrika och omtyckta i sitt slag.

Produktbeskrivning

Köstritzer Schwarzbier


Galatea Spirits AB
Den här webbplatsen innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du måste därför vara 20 år fyllda för att besöka galatea.se
 
This website contains information on alcoholic beverages. You must be over 20 years old to enter.