producerat av xponent

  Duvel

  Duvel är ett av belgiens mest berömda öl och har självt blivit riktmärke för belgisk ljus ale. Ett av ölets viktigaste komponenter för den unika smaken är jästen som Victor Moortgat odlade fram 1918. Den förvaras på endast sex olika ställen i världen.

  Duvel jäses i tre omgångar. Efter tre veckor filtreras ölet och tappas på flaska, då en ny omgång jäst och socker tillsätts. Sedan lagras ölet i ytterligare sex veckor av bryggeriet innan det släpps till försäljning. Det fortsätter att utvecklas i flaskan och kan med fördel lagras i flera år.

  Doft och smak

  Stor frisk och fruktig doft med inslag av gröna äpplen och honung. Smakrikt, elegant öl med bra beska. Inslag av honung, äpplen och gröna örter. Lång eftersmak med bra beska och frisk citruston.

  Serveringstips

  Serveras vid 10-13 °. Fantastiskt gott till grönsaksrätter, fisk och skaldjur. I Belgien serveras ofta Duvel även som aperitif.

  Fakta

  PRODUCENT Brouwerij Duvel Moortgat
  LAND Belgien
  STIL Belgoöl > Belgisk ale
  FÄRG Ljust gyllengul
  RÅVAROR Ljus malt, specialjäst som härstammar från Skottland, tjeckisk humle och dextros
  SÄSONG Året runt
  ALKOHOLHALT 8,5 %

  ARTIKELNR 1654-03, fl 33 cl – 71425-01, fl 75 cl – 71426-08, fl 1,5 l – 71426-16, fl 3 l
  SYSTEMBOLAGET 1654-03, fl 33 cl – 89780-01, fl 75 cl (säljes som styckplock) – 89780-06, fl 1,5 l (säljes som styckplock)

   Ladda ner produktblad.

  nyhetsbrevs-popup-header

  GALATEAS NYHETSBREV

  Med vårt nyhetsbrev får du information om nya produkter, berättelser om människor i vår bransch och tips om mat, kurser och bryggeribesök. Gör som hundratals andra redan gjort, prenumerera...

  Du kan när som helst pausa eller avbryta din prenumeration.

  You have Successfully Subscribed!

  Share This
  Galatea Spirits AB