producerat av xponent

  Liefmans

  Brouwerij Liefmans ligger i Oudenaarde i belgiska Östflandern och grundades 1679. Bryggeriet har idag uppnått kultstatus.

  Sedan starten har Liefmans producerat spännande lambiker, gueuze och oud bruin med frukt. Liefmans karakteristiska smaker kommer från jäsningen i öppna kärl, en blandning av lagrat och olagrat öl, samt mognaden på flaska i källarna vid Oudenaarde.

  Liefmans tillverkar smaksatt, blandat öl, ursprungligen för att bevara ölet som bryggts vintertid för att avnjutas sommartid. Ölet bryggs av ljus, mörk och rostad malt. Efter en veckas jäsning mognar
  ölet i två år (ett år för Kriek). Äldre öl balanseras av yngre för att återupplivas, men samtidigt berika ölet med än mer smak. Flaggskeppet för denna blandningsmetod är Liefmans Goudenband (Liefmans Cuve-Brut blandas av bland annat Liefmans Goudenband).

  Liefmans var det första bryggeriet som började att slå in flaskorna i papper. Alla flaskor är inslagna för hand.

  Vårt urval

  Cuvée Brut | Fruitesse | Glühkriek | Goudenband

  liefmans.be

  Share This
  Galatea Spirits AB