producerat av xponent

  Bosteels

  Under flera epoker har belgiska Flandern haft en sprudlande ölkultur med en mängd familjebryggerier som gör lokalproducerat öl.

  Bosteels i Buggenhout, Östflandern är just ett sådant, och ett som har överlevt den moderna ölindustrins dagar under hela sju generationer. Inrymt i ett vitkalkat före detta släktresidens brygger man idag nischade ölmärken med historiskt värde.

  Med start 1791 grundade Evarist Bosteels bryggeriet som på 1900-talet skulle växa genom tillverkningen av Bosteels Pils. På senare år har sjätte och sjunde generationen genom Ivo och son Antoine sysslat med återskapande av urgamla ölsorter och andra hantverksexperiment.

  De tre mest kända bland dessa är ölmärkena och sorterna Pauwel Kwak, Tripel Karmeliet och DeuS Brut des Flandres. (Klicka på namnen för att komma till respektive märke.)

  nyhetsbrevs-popup-header

  GALATEAS NYHETSBREV

  Med vårt nyhetsbrev får du information om nya produkter, berättelser om människor i vår bransch och tips om mat, kurser och bryggeribesök. Gör som hundratals andra redan gjort, prenumerera...

  Du kan när som helst pausa eller avbryta din prenumeration.

  You have Successfully Subscribed!

  Share This
  Galatea Spirits AB