producerat av xponent

  Rochefort

  Rochefort - genreBelgiska Rochefort, från Abbaye Notre-Dame de Saint-Rémy i provinsen Namur, har anor från 1200-talet, men blev förstört under den franska revolutionen. Först år 1887 blev klostret återställt och inte förrän 1952 var man igång med ölförsäljning igen. Sedan ett par decennier har Rocheforts trappistöl ofta legat bland de högst rankade belgiska ölen i världen. Bryggeriet glänser av koppar och är en riktig skönhet. Man producerar tre varianter, röd 6, grön 8 och blå 10, baserade på samma råvaror – men i olika proportioner.

  Trappistes Rochefort är ett överjäst klosteröl i stilen brune. Det bryggs inom det relativt lilla klostrets väggar, vilket ger munkarna perfekt kontroll över produktionen. Det handtillverkas i några få variationer med endast naturligt källvatten, naturliga råvaror och en egen jäststam, liksom efterjäses på flaska som tillsammans ger Rochefort sin unika smak.

  Vårt urval

  Rochefort 6 | Rochefort 8 | Rochefort 10

  nyhetsbrevs-popup-header

  GALATEAS NYHETSBREV

  Med vårt nyhetsbrev får du information om nya produkter, berättelser om människor i vår bransch och tips om mat, kurser och bryggeribesök. Gör som hundratals andra redan gjort, prenumerera...

  Du kan när som helst pausa eller avbryta din prenumeration.

  You have Successfully Subscribed!

  Share This
  Galatea Spirits AB