producerat av xponent

Lindemans

I Sennedalen sydväst om Bryssel brygger man öl utan att tillsätta jäst. Ölet vildjäses, det vill säga spontanjäses, med hjälp av de jästsvampar och andra mikroorganismer som finns naturligt i luften. Denna typ av öl kallas för lambic.

I åtta generationer, sedan 1809, har familjen Lindemans ägt en gård i Vlezenbeek, en by i närheten av Bryssel. Här odlade man vete och råg, två viktiga ingredienser i deras lambiköl, som bryggs efter odlingssäsongen under vinterhalvåret.

Deras öl blev mycket populärt redan på 1800-talet. År 1930 slutade familjen med odlingen och ägnade sig på heltid att brygga öl. Samtidigt introducerande man Lindemans Kriek (körsbärsölet) och Lindemans Gueuze (den lagrade lambiken).

Idag driver kusinerna Dink och Geert Lindemansbryggeriet. Under åren har man utökat sortimentet med fler olika typer av spontanjästa öl, främst olika fruktöl. Lindemans Apple är det senaste tillskottet ett öl som görs av spontanjäst lambicöl som får jäsa en andra gång med tillsatt äppelmust. Det är lätt filtrerat, men inte pastöriserat och utvecklas även på flaskan.

Vårt urval

Apple | Cuvée René


Galatea Spirits AB
Den här webbplatsen innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du måste därför vara 20 år fyllda för att besöka galatea.se
 
This website contains information on alcoholic beverages. You must be over 20 years old to enter.