producerat av xponent

  Lindemans

  I Sennedalen sydväst om Bryssel brygger man öl utan att tillsätta jäst. Ölet vildjäses, det vill säga spontanjäses, med hjälp av de jästsvampar och andra mikroorganismer som finns naturligt i luften. Denna typ av öl kallas för lambic.

  I åtta generationer, sedan 1809, har familjen Lindemans ägt en gård i Vlezenbeek, en by i närheten av Bryssel. Här odlade man vete och råg, två viktiga ingredienser i deras lambiköl, som bryggs efter odlingssäsongen under vinterhalvåret.

  Deras öl blev mycket populärt redan på 1800-talet. År 1930 slutade familjen med odlingen och ägnade sig på heltid att brygga öl. Samtidigt introducerande man Lindemans Kriek (körsbärsölet) och Lindemans Gueuze (den lagrade lambiken).

  Idag driver kusinerna Dink och Geert Lindemansbryggeriet. Under åren har man utökat sortimentet med fler olika typer av spontanjästa öl, främst olika fruktöl. Lindemans Apple är det senaste tillskottet ett öl som görs av spontanjäst lambicöl som får jäsa en andra gång med tillsatt äppelmust. Det är lätt filtrerat, men inte pastöriserat och utvecklas även på flaskan.

  Vårt urval

  Apple | Cuvée René

  nyhetsbrevs-popup-header

  GALATEAS NYHETSBREV

  Med vårt nyhetsbrev får du information om nya produkter, berättelser om människor i vår bransch och tips om mat, kurser och bryggeribesök. Gör som hundratals andra redan gjort, prenumerera...

  Du kan när som helst pausa eller avbryta din prenumeration.

  You have Successfully Subscribed!

  Share This
  Galatea Spirits AB