producerat av xponent

  Achouffe

  Brasserie d’Achouffe Ligger i den lilla staden Houffalize i sydöstra Belgien. Det startades 1982 som ett hobbyprojekt av Pierre Gobron och Christian Bauweraerts, vilket gick så bra att Gobron år 1984 bestämde sig för att sluta sitt jobb och istället ägna sig åt bryggeriet på heltid.

  Fyra år senare började också hans svåger Bauweraerts i verksamheten som då utvidgades, bland annat med export till Quebec i Kanada. 2006 köptes bryggeriet upp av Duvel Moortgatgruppen. Idag har man över 20 anställda och exporterar till ett flertal länder.

  Två öl bryggs året om, La Chouffe och den mörkare Mc Chouffe. Inför vintern bryggs den kända N’Ice Chouffe. Kännetecknande för d’Achouffes öl är att alla flaskor har små tomtar på etiketterna. Det är en lek med stadens namn Achouffe – Chouffe betyder nämligen tomte eller vätte på vallondialekt.

  Vårt urval

  Big Chouffe 2015 | Houblon Chouffe Dobbelen IPA Tripel | La Chouffe Ardense Blonde | Mc Chouffe Scotch van de Ardennen | N’Ice Chouffe Bruin winterbier

  achouffe.be

  nyhetsbrevs-popup-header

  GALATEAS NYHETSBREV

  Med vårt nyhetsbrev får du information om nya produkter, berättelser om människor i vår bransch och tips om mat, kurser och bryggeribesök. Gör som hundratals andra redan gjort, prenumerera...

  Du kan när som helst pausa eller avbryta din prenumeration.

  You have Successfully Subscribed!

  Share This
  Galatea Spirits AB