producerat av xponent

Panil

Birrificio Torrechiara är inrymt i en vingård i italienska Torrechiara, söder om Parma. Bryggeriet, vars öl går under namnet Panil, startades 2000 av Renzo Losi som fick lov att använda en del av sin fars gård för öltillverkning.

Losi, även en av de drivande inom den italienska hantverksölsorganisationen Unionbirrai, utnyttjar delvis vinmetoder för sina öl. Jästen som används är densamma som i de mousserande vinerna (spumanti) och jäsningen sker ibland spontant i öppna kar som parkeras ute på fältet över natten.

Panilölen lanseras i fyra olika kategorier: dels den belgiskt inspirerade ursprungsserien med Ambré, Blanche och Brune; dels det underjästa lagerölet Bionda, bryggt med pilsnermalt; dels de vinkontaminerade och ekfatslagrade Barriquée, Barriquée Sour, Enhanced, Black Oak och Barriquée Settembre; och dels de spontanjästa Divina, Raphael Barley Wine och Specialità.

Birrificio Torrechiara har under sina drygt tio år vunnit åtskilliga utmärkelser vid mikroölfestivaler och är ett viktigt namn inom det nya italienska ölundret, med över 100 nystartade småbryggerier och bryggeripubar sedan 1990-talet.

Vårt urval

Panil Barriquée Sour | Panil Enhanced


Share This
Galatea Spirits AB